اکلر؛ شیرینی خامه‌دار خوشمزه


در هر شهری قنادی‌ها یکی از مراکز مورد توجه‌ی شهروندان به حساب می‌آیند. هم علاقه بسیاری از افراد به شیرینی و هم وجود مناسبت‌های زیادی در تقویم موجب می‌شود سر و کار بسیاری از افراد به قنادی‌های موجود در سطح شهر بیفتند و این مکان برای خیلی‌ها جای مورد علاقه‌ای به حساب بیاید. در هر قنادی انواع مختلفی شیرینی وجود دارد. انواع کیک‌ها و دسرها، شیرینی‌های تر و خشک، پاپ کیک‌ها و براونی‌های لذیذ. که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. یکی از این شیرینی‌های محبوب که در برخی قنادی‌ها پیدا می‌شود؛ شیرینی اکلر است. یک شیرینی خامه‌ای که گاهی نیز حاوی بستنی است.

a1

این شیرینی از کشور فرانسه آمده است و مواد تشکیل‌دهنده اصلی آن خمیر پفی، کرم قهوه یا شکلات طعم‌دار، شکر و تخم مرغ هستند. اکلر (éclair) با دو لایه نان نسبتا دراز تهیه شده و با خمیر پفی و خامه‌ی کاستارد، یا خامه زده شده در لای آن‌ها درست می‌شود. نان به‌کاررفته در اکلر شبیه به نان مورد استفاده در نان خامه‌ای است، هرچند خامه‌ی درون آن می‌تواند با انواع ترکیب‌های دیگر نیز درست شود. معمولن روی اکلر لایه‌ای از کارامل یا شکلات نیز می‌زنند. هنگامی که اکلر پخته شده سرد می‌شود، روی آن را با سس یا کرم وانیل، قهوه یا شکلات یا با کاسترد یا خامه می‌پوشانند.

تاریخچه شیرینی اکلر

همان‌طور که گفتیم این شیرینی از فرانسه آمده است و عمر آن نیز به کمتر از 200 سال می‌رسد. سابقه‌ی اکلر در تاریخ شیرینی‌پزی کم‌تر از دویست‌سال و سرچشمه‌ی آن فرانسه است. اسناد تاریخی نشان می‌دهد که به‌احتمال خیلی زیاد ماری آنتوان کارم، سرآشپز مشهور اوایل سده‌ی نوزدهم، نخستین کسی بوده که دست به درست‌کردن اکلر زده است.

معنی لغوی اکلر در فرانسوی یعنی “آذرخش” اما به نظر نمی‌رسد آذرخش ربطی به نام‌گذاری این شیرینی داشته باشد. این کلمه برای اولین بار در هر دو زبان انگلیسی و فرانسه در سال 1860 میلادی آورده شده است اما اولین دستور شناخته شده به زبان انگلیسی برای اکلر در مدرسه پخت و پز بوستون و توسط خانم DA آورده شده است و در سال 1884 میلادی نیز در کتابی مربوط به این مدرسه منتشر شده است.

شیرینی اکلر در ایران

کشورهای مختلف جهان شیرینی‌های مشابه اکلر را دارند که البته با آن تفاوت‌هایی نیز دارند. به‌ویژه در امریکا، گاهی اکلر را با “دنات لانگ جان” اشتباه می‌گیرند، ولی خمیر اکلر با لانگ جان کاملا تفاوت دارد.

شیرینی اکلر در ایران

شیرینی اکلر در ایران

در ایران و از قدیم ما ایرانی‌ها شیرینی خامه‌ای سنتی خود را داشته‌ایم. نان خامه‌ای یکی از شیرینی‌های موردعلاقه‌ی ما ایرانی‌ها به حساب می‌آید. اکلر نیز چیزی شبیه به همین نان خامه‌ای محسوب می‌شود با این تفاوت که گرد نیست و معمولا روی آن را با شکلات پوشش می‌دهند. اکلر در کافه‌ها نیز محبوبیت زیادی دارد. انتخاب خوبی برای میان‌وعده‌ها و عصرانه‌ها به حساب می‌آید و می‌تواند پاسخگوی ذائقه‌های مختلف باشد.

قنادی ناتلی نیز در سبد محصولات خود، شیرینی اکلر را هم عرضه می‌کند. ما اکلرهای این قنادی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. شما برای خرید اکلر از ناتلی دو گزینه پیش روی خود دارید. یا با مراجعه حضوری به یکی از چهار شعبه ناتلی در سهروردی شمالی، پاسداران، نیاوران و تهران‌پارس، ضمن سفارش اکلر به دیگر شیرینی‌های خوشمزه‌ی این قنادی هم نگاهی بیاندازید یا به سایت ناتلی مراجعه کرده و سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید. توجه داشته باشید که اگر در منطقه دلیوری باشید، اکلرهای شما بدون هزینه‌ی ارسال به دستتان خواهند رسید.

اکلر را از ناتلی خریداری بفرمایید و با عزیزان خود میل بفرمایید. فراموش نکنید نوشیدن چای یا قهوه همراه با اکلر می‌تواند خوشی‌های زندگی را چند برابر کنید. کامتان همیشه شیرین باد.

نئوپان ضد آب راین

[ منبع این خبر سایت آلامتو می باشد. ]

در صورتی که در خبر منتشر شده تخلفی مشاهده میکنید و یا نیاز به ارتباط با مسئول سایت جوونی | جدیدترین اخبار روز ایران و دنیا دارید روی این قسمت کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار منتشر شده

تبلیغات

دانلود سریال خارجی

دانلود فیلم ایرانی

دانلود فیلم خارجی

دانلود فیلم و سریال